Retourneren

Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor het retour zenden van thuis naar de webwinkel zijn voor jouw rekening.

Deze kosten bedragen circa € 7,- per pakket. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder (bijvoorbeeld: PostNL, DHL, DPD). Producten kunnen niet zelf teruggebracht worden naar de webwinkel. Producten die op het postadres van de webwinkel worden afgegeven, komen niet in aanmerking voor creditering.

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de webwinkel geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@alexmessen.nl of via het contactformulier.

Meld eerst dat je producten wilt retourneren. Geef duidelijk aan welke producten je wilt retourneren. Producten die retour gestuurd worden zonder dat deze eerst aangemeld zijn, komen niet in aanmerking voor creditering. Als je een deel van je bestelling retour stuurt en 1 of meerdere producten uit je bestelling houdt, krijg je alleen de aankoopprijs van de retour gestuurde producten gecrediteerd en niet de verzendkosten.

Stuur de producten die je wilt retourneren daarna goed verpakt – zoveel mogelijk in de originele verpakking – terug. Voeg een kopie van je aankoopbewijs toe aan de doos. Of maak gebruik van het modelformulier herroeping en voeg dat toe aan de doos. Het retouradres is:

ALEX, Oude Groenestraat 6 – 222, 6678MB Oosterhout (let op: dit is géén bezoekadres)

Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Heb je vragen, klachten of opmerkingen, dan kun je altijd contact met ons opnemen via info@alexmessen.nl of via het contactformulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Op 2e hands producten is deze bepaling niet van toepassing. In dat geval staat dat expliciet aangegeven op de betreffende productpagina met de volgende tekst:

Let op: Dit betreft een 2e hands product. Het wordt verkocht als verzamelobject. De normale garantiebepalingen zijn hierop niet van toepassing. Ruilen en retourneren zijn niet mogelijk.

Retour na niet afhalen bij een DPD Pickup parcelshop (of soortgelijk pakketpunt)

Als DPD (of andere verzenddienst) een pakket niet op het afgesproken adres kan bezorgen, omdat er niemand thuis is, wordt het afgeleverd bij een DPD Pickup parcelshop (of soortgelijk pakketpunt). Een pakket wordt 7 kalenderdagen vastgehouden bij de Pickup parcelshop. De 8ste dag krijgt de Pickup parcelshop het verzoek om het pakket retour afzender te sturen. Daarna gaat het pakket retour. 

Een pakket dat door de koper niet wordt afgehaald van een DPD Pickup parcelshop (of soortgelijk pakketpunt) en vervolgens retour wordt gestuurd, geldt niet als een standaard retourzending. Je krijgt dan alleen de aankoopprijs van de retour ontvangen producten gecrediteerd minus de kosten* en niet de verzendkosten. Als er door de vervoersdienst kosten in rekening gebracht worden voor het retour zenden, dan worden ook deze kosten in mindering gebracht op de aankoopprijs.

* kosten verbonden aan de betaling met iDeal, Bancontact of creditcard.

Retour ter beoordeling van gebrek

In overleg kan een product retour worden gezonden ter nadere beoordeling. De verzendkosten voor de retourzending zijn in 1e instantie voor eigen rekening. Als na beoordeling blijkt dat het mes gebreken heeft die buiten de omschrijving vallen en waardoor het niet verkocht had mogen worden, dan krijg je ook de verzendkosten voor de retourzending terug.

Retourneren ter beoordeling van een gebrek gaat bij voorkeur via DPD naar een specifiek DPD pakketpunt. Dit kost ongeveer € 4,25. Als je kiest voor een andere retourmethode, dan is de vergoeding voor de verzendkosten voor de retourzending maximaal het bedrag voor een pakket via DPD naar een DPD pakketpunt. Het risiko van verzending ligt altijd bij de afzender.

Retourneren van zakelijke aankopen

Voor zakelijke aankopen, dus aankopen gedaan door ondernemers, geldt géén herroepingsrecht of wettelijke bedenktijd. Zij hebben zodoende geen wettelijke mogelijkheid om zonder opgave van redenen hun aankoop binnen 14 dagen terug te sturen en hun volledige aankoopbedrag inclusief bezorgkosten terug te krijgen. Bij retourneren van een zakelijke aankoop wordt het aankoopbedrag minus de betaalde verzendkosten en € 2,95 administratiekosten terugbetaald.

MENU
Tijdelijk uitverkocht > Meld je aan voor de wachtlijst! We zullen je informeren zodra het product weer op voorraad is. Laat a.u.b. je e-mailadres achter.