Algemene voorwaarden van A L E X

Om een bestelling te doen in de webshop moet je je akkoord verklaren met de voorwaarden van A L E X door het betreffende vinkje in te vullen in het bestelproces.

Geldig vanaf: 1-4-2024

A L E X | messen & survival tools

A L E X is een kleine webshop voor de verkoop van messen, zakmessen, verrekijkers en andere survival tools.

Alle producten op de website zijn nieuw en ongebruikt, tenzij anders vermeld. Bij elk product is aangegeven hoeveel er nog beschikbaar zijn. Hiervoor geldt: OP = OP. Producten kunnen niet worden nabesteld.

Prijzen en betaling

Alle prijzen op de site zijn in Euro’s en exclusief verzendkosten.

A L E X is vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB. Er mag daarom geen btw berekend worden en er wordt geen aparte factuur verstrekt. Je ontvangt via e-mail een gespecificeerde bevestiging van je bestelling en betaling. Op verzoek kan er wel een factuur verstrekt worden, bijvoorbeeld om de kosten als bedrijf te kunnen verrekenen.

Betaling van het verschuldigde bedrag inclusief verzendkosten dient te geschieden direct via een van de opties: iDEAL, creditcard, of Bancontact. Als de betaling voldaan is, worden de artikelen zo snel mogelijk verzonden. Er wordt hiervan een bevestiging verstuurd per e-mail.

Levertijden

Alle op deze website getoonde producten zijn normaliter direct leverbaar. Bij elk product is aangegeven of ze nog beschikbaar zijn.

Tijdens vakanties kunnen levertijden afwijken. Dit staat dan duidelijk op de website aangegeven, in een centrale melding en in een blok op elke pagina.

Verzending

Zodra de betaling ontvangen is, worden producten zo spoedig mogelijk verzonden. Er zijn 3 vaste verzenddagen per week: maandag, woensdag en vrijdag. Er wordt alleen verzonden naar adressen binnen Nederland en naar België op Europees grondgebied. De verzendtijd is doorgaans 1 tot 3 werkdagen.

Tijdens vakanties worden geen producten verzonden. Bestellingen worden direct na de vakantie verzonden. Dit staat dan altijd duidelijk op de website aangegeven, in een centrale melding en in een blok op elke pagina.

Verzending binnen Nederland

De verzend- en verpakkingskosten zijn binnen Nederland € 5,95 per bestelling. De meeste producten worden in een pakket verzonden via DPD of PostNL. Alleen kleine items worden in een brievenbuspakje verzonden via DPD of PostNL. Alles altijd met track & trace.

Nadat je pakket of brievenbuspakje is verzonden ontvang je een bevestiging en een bericht met de pakketcode, waarmee je de zending kunt volgen op dpd.nl of postnl.nl.

Let op: Als u de bezorgdienst expliciet toestemming geeft om een pakket onbeheerd buiten uw woning achter te mogen laten – zogenaamde “neerzettoestemming” – en de bezorgdienst bezorgt het pakket op de afgesproken plek, dan neemt u daarmee de verantwoordelijkheid voor levering over. Als het pakket volgens de bezorgdienst bezorgd is op de afgesproken plek, maar u treft het daar later niet aan, dan kunt u geen aanspraak maken op vergoeding of vervanging.

Als u de bezorgdienst opdracht geeft om uw pakket op een andere locatie te bezorgen dan u tijdens het bestellen aan ons heeft doorgegeven, dan neemt u daarmee de verantwoordelijkheid voor levering over. Als het pakket volgens de bezorgdienst bezorgd is op de nieuwe afgesproken locatie, maar u treft het daar niet aan, of als de bezorgdienst het op de nieuwe locatie niet kan bezorgen en het pakket naar ons retour stuurt, dan kunt u geen aanspraak maken op vergoeding of vervanging.

Verzending naar België

De verzend- en verpakkingskosten zijn voor België € 9,95 per bestelling. Alle producten worden als pakket verzonden via DPD met track & trace. Nadat een pakket is verzonden ontvang je een bevestiging en een e-mail met de DPD pakketcode, waarmee je de zending kunt volgen op dpd.nl.

Let op: Als u de bezorgdienst expliciet toestemming geeft om een pakket onbeheerd buiten uw woning achter te mogen laten – zogenaamde “neerzettoestemming” – en de bezorgdienst bezorgt het pakket op de afgesproken plek, dan neemt u daarmee de verantwoordelijkheid voor levering over. Als het pakket volgens de bezorgdienst bezorgd is op de afgesproken plek, maar u treft het daar later niet aan, dan kunt u geen aanspraak maken op vergoeding of vervanging.

Garantie

Op alle producten zit 1 jaar garantie. Je kunt binnen deze termijn gebreken, veroorzaakt door een fabricagefout, kosteloos laten verhelpen, of wanneer een product onherstelbaar blijkt te zijn, een nieuw of vergelijkbaar exemplaar ontvangen.

Defecten veroorzaakt door onkundig gebruik en normale slijtage vallen niet onder de garantieregeling.

Op 2e hands producten is deze garantiebepaling niet van toepassing. In dat geval staat dat expliciet aangegeven op de betreffende productpagina met de volgende tekst:

Let op: Dit betreft een 2e hands product. Het wordt verkocht als verzamelobject. De normale garantiebepalingen zijn hierop niet van toepassing. Ruilen en retourneren zijn niet mogelijk.

Retour ter beoordeling van gebrek

In overleg kan een product retour worden gezonden ter nadere beoordeling. De verzendkosten voor de retourzending zijn in 1e instantie voor eigen rekening. Als na beoordeling blijkt dat het mes gebreken heeft die buiten de omschrijving vallen en waardoor het niet verkocht had mogen worden, dan krijg je ook de verzendkosten voor de retourzending terug.

Retourneren ter beoordeling van een gebrek gaat bij voorkeur via DPD naar een specifiek DPD pakketpunt. Dit kost ongeveer € 4,25. Als je kiest voor een andere retourmethode, dan is de vergoeding voor de verzendkosten voor de retourzending maximaal het bedrag voor een pakket via DPD naar een DPD pakketpunt. Het risiko van verzending ligt altijd bij de afzender.

Neem altijd eerst contact op voordat je een product retour stuurt ter beoordeling. Zie ook de algemene informatie hieronder bij Retourneren

Klachten

Mocht je een klacht hebben, neem dan direct contact op via info@alexmessen.nl of via het contactformulier. We kijken dan samen hoe we het probleem zo goed mogelijk kunnen oplossen.

Aansprakelijkheid

Alle producten op deze website zijn 100% legaal. Alexmessen.nl is niet aansprakelijk voor schade aan producten ontstaan door normale slijtage of verkeerd gebruik van het product. Alexmessen.nl is niet aansprakelijk voor ongelukken die gebeuren met gebruik van Alexmessen.nl artikelen.

Retourneren

Je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor het retour zenden van thuis naar de webwinkel zijn voor jouw rekening.

Deze kosten bedragen circa € 7,- per pakket. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder (bijvoorbeeld: PostNL, DHL, DPD). Producten kunnen niet zelf teruggebracht worden naar de webwinkel. Producten die op het postadres van de webwinkel worden afgegeven, komen niet in aanmerking voor creditering.

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de webwinkel geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@alexmessen.nl of via het contactformulier.

Meld eerst dat je producten wilt retourneren. Geef duidelijk aan welke producten je wilt retourneren. Producten die retour gestuurd worden zonder dat deze eerst aangemeld zijn, komen niet in aanmerking voor creditering. Als je een deel van je bestelling retour stuurt en 1 of meerdere producten uit je bestelling houdt, krijg je alleen de aankoopprijs van de retour gestuurde producten gecrediteerd en niet de verzendkosten.

Stuur de producten die je wilt retourneren daarna goed verpakt – zoveel mogelijk in de originele verpakking – terug. Voeg een kopie van je aankoopbewijs toe aan de doos. Of maak gebruik van het modelformulier herroeping en voeg dat toe aan de doos. Het retouradres is:

ALEX, Oude Groenestraat 6 – 222, 6678MB Oosterhout (let op: dit is géén bezoekadres)

Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Als er vragen, klachten of opmerkingen zijn bent je altijd welkom om te mailen naar info@alexmessen.nl of via het contactformulier. Je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Op 2e hands producten is deze bepaling niet van toepassing. In dat geval staat dat expliciet aangegeven op de betreffende productpagina met de volgende tekst:

Let op: Dit betreft een 2e hands product. Het wordt verkocht als verzamelobject. De normale garantiebepalingen zijn hierop niet van toepassing. Ruilen en retourneren zijn niet mogelijk.

Retour na niet afhalen bij een DPD Pickup parcelshop (of soortgelijk pakketpunt)

Als DPD (of andere verzenddienst) een pakket niet op het afgesproken adres kan bezorgen, omdat er niemand thuis is, wordt het afgeleverd bij een DPD Pickup parcelshop (of soortgelijk pakketpunt). Een pakket wordt 7 kalenderdagen vastgehouden bij de Pickup parcelshop. De 8ste dag krijgt de Pickup parcelshop het verzoek om het pakket retour afzender te sturen. Daarna gaat het pakket retour. 

Een pakket dat door de koper niet wordt afgehaald van een DPD Pickup parcelshop (of soortgelijk pakketpunt) en vervolgens retour wordt gestuurd, geldt niet als een standaard retourzending. Je krijgt dan alleen de aankoopprijs van de retour ontvangen producten gecrediteerd minus de kosten* en niet de verzendkosten. Als er door de vervoersdienst kosten in rekening gebracht worden voor het retour zenden, dan worden ook deze kosten in mindering gebracht op de aankoopprijs.

* kosten verbonden aan de betaling met iDeal, Bancontact of creditcard.

Retourneren van zakelijke aankopen

Voor zakelijke aankopen, dus aankopen gedaan door ondernemers, geldt géén herroepingsrecht of wettelijke bedenktijd. Zij hebben zodoende geen wettelijke mogelijkheid om zonder opgave van redenen hun aankoop binnen 14 dagen terug te sturen en hun volledige aankoopbedrag inclusief bezorgkosten terug te krijgen. Bij retourneren van een zakelijke aankoop wordt het aankoopbedrag minus de betaalde verzendkosten en € 2,95 administratiekosten terugbetaald.

Algemeen

Deze voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing op de webshop A L E X (alexmessen.nl) en aankopen gedaan in die webshop. Bij aankopen gedaan buiten de webshop van A L E X kunt u geen aanspraak maken op deze voorwaarden.

Deze website en alle afbeeldingen zijn eigendom van A L E X. Het is niet toegestaan om (gedeeltes van) deze site te kopiëren zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van A L E X.

De op de website vermelde informatie wordt met zorg gepubliceerd. Desalniettemin is het mogelijk dat de vermelde informatie niet volledig of onjuist is.

De artikelen met bijbehorende prijzen worden met regelmaat aangepast en/of aangevuld. A L E X behoudt zich het recht voor deze wijzigingen met onmiddellijke ingang en zonder kennisgeving door te voeren.

A L E X is niet aansprakelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van deze website verzonden worden.

A L E X is niet verantwoordelijk voor virussen of andere schadelijke elementen die onverhoopt in berichten meegestuurd worden. De ontvanger dient zelf de bijlage(n) te controleren op virussen.

MENU
We zullen je informeren zodra het product op voorraad is. Laat a.u.b. je e-mailadres achter.