Pakkawood

Pakkawood is de naam van geïmpregneerd houtfineer dat veel wordt gebruikt bij de productie van messen om handvatschalen te maken.

Fineer is een houtproduct dat bestaat uit een goedkopere maar degelijke houten kern, bedekt met dunne laagjes van hoogwaardig hout die het kostbaarder maken. De lagen die als afwerking worden gebruikt, zijn tussen de 0,3 en 6 mm dik.

In tegenstelling tot conventioneel fineer is Pakkawood een overkoepelende term voor houtfineer dat bestaat uit meerdere lagen hoogwaardig hardhout. De lagen zijn geperst, geïmpregneerd, geschuurd en gepolijst. Onder zeer hoge druk en onder toepassing van warmte ontstaat een nieuw houtproduct met een opvallend patroon en kleur, die kunnen variëren afhankelijk van de samenstelling van de fineerlagen.

Pakkawood is geïmpregneerd met een epoxyhars waardoor het zeer water- en weerbestendig is. Aan het einde van het productieproces wordt Pakkawood geslepen en gepolijst om een zijdeachtige glans te verkrijgen. Pakkawood is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat zijn vorm behoudt en kleurvast blijft. Aangezien het eindproduct uit natuurlijk hout bestaat, maar qua samenstelling als een synthetisch product wordt beschouwd, is er geen algemene informatie over de kleur en het patroon, aangezien deze aspecten altijd afhangen van de componenten die zijn gebruikt om Pakkawood te maken en de elementen van het productieproces.

Dankzij zijn speciale eigenschappen is Pakkawood een populair materiaal voor handgrepen, zeer aanpasbaar aan alle ontwerpvereisten. Handgrepen van dit materiaal zijn verkrijgbaar in vele kleuren en vormen.

MENU
Meld je aan voor de wachtlijst We informeren je vrijblijvend zodra het product op voorraad is. Laat a.u.b. je e-mailadres achter:

No fields found, please go to settings & save/reset fields